Barion Pixel A fűszer nagykönyve
Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a webáruház használatát, oldalunk cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani.

Kezdőlap » Ismeretterjesztő » Dr. Stuart Farrimond: A fűszer nagykönyve


        

Dr. Stuart Farrimond: A fűszer nagykönyve

40 régió autentikus ízei, 65 innovatív recept

Nincs készleten

 

Termékfigyelő
Cikkszám: 9789633047149
Kiadás éve: 2018
Oldalszám: 224
Alapár 5 000 Ft
Ár (nettó : 4 048 Ft
Ár (bruttó (5 %):
4 250 Ft

Fűszerrajongók, gasztrokalandorok és kíváncsi szakácsok figyelem: a fűszerimádatot a következő szintre léptethetjük az élelmiszer-tudós bestseller szerző dr. Stuart Farrimond segítségével.

 

Ismerjük meg az alapfűszereket és a fűszerkeverékek létrehozásának tudományát, hogy miként működnek együtt a fűszerekben lévő ízösszetételek, és hogy milyen izgalmas rétegeket hoznak létre az új ízek az érzékelésünkben.

 

Úgy tartják, hogy a megfelelő fűszerek használatához és összeillő fűszer-kombinációk létrehozásához alapos ismeretekre, nagy tapasztalatra és sok kísérletezésre van szükség. Dr. Stuart Farrimond élelmiszertudós bestseller szerző szerint azonban a tudományos felfedezések mára a fejük tetejére állították a bevett elképzeléseket, korábban nem használt fűszerek kerülhetnek egyes fogásokba – a kreatív szakácsok legnagyobb örömére.

 

A fűszer nagykönyve bemutatja a világ különböző régióinak és országainak hagyományos fűszereit, valamint azokat a könnyen elsajátítható, tudományosan megalapozott elveket, amelyek forradalmasítják a fűszerek felhasználását. Emellett számos elismert séf ajánlja kedvenc fűszerkeverékeit és receptjeit. Így ahelyett, hogy teljesen az alapokkal kellene kezdenünk, az itt bemutatott fűszerkeverékek alapján szabadjára engedhetjük a fantáziánkat.

 

Több mint 40 régió, 60 fűszer és 65 autentikus és innovatív recept és keverék bemutatásával A fűszer nagykönyve arra inspirál, hogy másképp süssünk-főzzünk.

 

 

Tartalom:

 

Előszó

 

FŰSZERTAN

 

Mit nevezünk fűszernek?

Fűszerek és ízanyagaik

A fűszerek periódusos rendszere

Fűszerpárok és keverékek

 

A VILÁG FŰSZEREI

 

Közel-Kelet

Afrika

Dél-Ázsia

Délkelet-Ázsia

Kelet-Ázsia

Amerika

Európa

 

A FŰSZEREK LEÍRÁSA

 

Édes-meleg fenolok

Meleg terpének

Illatos terpének

Földes terpének

Átható terpének

Citrusos terpének

Édes-savanyú savak

Gyümölcsös aldehidek

Pirított pirazinok

Kénes vegyületek

Csípős vegyületek

Különleges vegyületek

 

RECEPTEK

 

Kínai párolt lazac csilivel és csillagánizzsal

Hét fűszeres csirkés-padlizsános biryani

Cukkinis-fetás ejjeh kaporral és fekete lime-os harisszával

Nyugat-afrikai mogyorós curry durban maszalával

Ázsiai larb currys kacsával és khao kuával

Datolyás-tamarindos granita karamellizált ananásszal

Fagylalt fekete szezámmaggal, édesgyökérrel és kardamommal

Édes-fűszeres almarózsa

Fűszeres fésűkagyló sáfrányos vajmártással

Fülöp-szigeteki fűszeres adobo csirke- és sertéshússal

 

A világ fűszerei – további receptek

Fűszerek és ízanyagaik táblázata

Tárgymutató

A szerzőkről

Köszönetnyilvánítás

MjAzZTVjN
Termékfigyelő
Watch DOG


Tájékoztatást kérek e-mailben az alábbi esemény(ek


       Ha a termék ára ez alá csökken: Ft

        Ha a termék elérhetővé válik készleten


E-mail címem: