Kezdőlap » Gyermek és ifjúsági » Harapj bele a jóba - Mi kerüljön a tányérodra, és miért?
Vajon egy tál rovar egészséges nasi lenne? A gyomorban termelődő sav valóban képes feloldani egy vasszöget? Tényleg az vagy, amit megeszel?
Fedezd fel a táplálkozás színes világát, és ismerd meg, milyen vitaminokra, ásványi anyagokra és egyéb fontos tápanyagokra van szüksége a szervezetednek! Tudd meg, mi okozza az allergiát, milyen folyamatok zajlanak a testedben az emésztés során és hogy miért fontos nyers és főtt ételeket is fogyasztani!
8 éves kortól ajánljuk.
|
Tartalom: |
Készítsünk embert! Építőkövek Testünk üzemanyaga Éhségérzet A táplálék útja A test kémiai laborja Üresjáratban Tápanyagszükséglet életszakaszonként Mit rejt az ételünk? Energetizáló szénhidrátok Tökéletes fehérjék Esszenciális zsírsavak Éltető vitaminok Vitamintáblázat Együnk ásványokat! Fő ásványi anyagok Mesés rostok Agyeledel Együnk szivárványt! Főzni vagy nem főzni? Tényleg azok vagyunk, amit megeszünk? Allergia Használjuk fel! Mi kerüljön a tányérunkra? Zöldség és gyümölcs Túl édes? Túl zsíros? Túl sós? Figyeljük a címkét! A nagyobb nem feltétlenül jobb Hozzáadott extrák Legyen tartós! A jövő tápláléka Kvízek Fogalomtár Tárgymutató Megoldások |