Anette Moldvaer: Kávészenvedély
Különleges kávék, Barista technikák, Több mint 100 recept a nagyvilágból
Mi, megszállott kávérajongók, mindent megteszünk egy tökéletes feketéért. E könyv segítségével otthon is készíthetünk kiváló kávékat. Lépésről lépésre megismerhetjük a helyes pörkölési technikákat, tájékozódhatunk a különféle kávékészítő eszközökről, és felfedezhetjük a latte art titkát, amit még a profi baristák is megirigyelnének.
Száznál is több recept a világ minden tájáról, amelyek bearanyozzák a napunkat: a flat white-tól a frappé mochán és az affogatón át a café au lait-ig.
Ez a világot átfogó kalauz a legismertebb kávéfajtákat mutatja be, és segít eligazodni az Arabicák és Robusták, a Typicák és Bourbonok világában. A Kávészenvedélyben ott van minden, amire a tökéletes kávé megalkotásához szükségünk lehet.

|
Tartalom: |
Bevezetés
KÁVÉ KNOW-HOW A minőség mutatói Kiválasztás és tárolás Őrlés Vízteszt Eszpresszókészítés Tejes kérdések
A VILÁG KÁVÉI Afrika Indonézia, Ázsia és Óceánia Dél- és Közép-Amerika Karib-szigetek és Észak-Amerika
ESZKÖZÖK
RECEPTEK Klasszikusok Forró fekete kávék Forró fehér kávék Hideg fekete kávék Hideg fehér kávék Jeges keverékek Forró alkoholos kávék Hideg alkoholos kávék
ÉRDEKESSÉGEK Kávézókultúra Ízérzékelés Otthoni pörkölés Kávés kérdezz-felelek Koffeinmentes kávé Ízpárosítások Poharak és csészék Szirupok és ízesítők
Szószedet Név- és tárgymutató Köszönetnyilvánítás
|